Yazı İçeriği
Gülüş Estetiği Nedir?
Gülüş estetiği bir çene ve diş estetiği olarak bilinmektedir. Günümüzde farklı ağız ve çene sorunlarıyla baş etmek durumunda kalan için hem dişlerin düzeltilmesi hem de çekici bir görünüm kazandırılmasına adına sunulmuş olan bu ameliyat diğer estetik ameliyatlarından farklı olarak birkaç seans ve pek çok farklı işlem ile sürdürülmektedir.
Gülüş Estetiği Neden Yapılır?
Gülüş estetiği neden yapılır dediğimizde asıl olarak karşımıza detaylı bir liste çıkabilecektir. Buna göre verilen sebeplerden her biri ise, gülüş estetiğinin bir bölümünü oluşturur ve bu müdahalede yapılan birçok seans içerisinde farklı teknikler ve tasarımlar kullanılarak düzeltilebilir. Bu sebeple de bu uygulamaya aynı zamanda “gülüş tasarımı” adı verilmektedir. Gülüş tasarımının yapılma sebepleri ise şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Dişlerin sararmış olması
- Çenedeki bozukluklar
- Diş eti bozuklukları
- Dudakların küçük olması
- Dişlerin çarpık olması
- Aralarında boşluk bulunan diş yapısı
- Kırılmış dişler
- Aşınmış dişler
- Fazla dolguya sahip dişler
Bu anlamda her bir farklı sebep için alternatif bir çözüm bulunarak gülüş estetiği gerçekleştirilebilir konuma gelmektedir.
Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır?
Gülüş estetiği nasıl yapılır sorusunun cevabı direkt olarak hastanın neye ihtiyacı olduğu ve bu tedaviden ne beklediği ile ilgilidir. Buna göre birkaç seansa yayılmış olan bu çalışmalarda adım adım gidilerek ideal bir gülüş yakalanmaya çalışılır.
İlk seans içerisinde doktorunuz diş, diş eti, damak, dudak ve bu gibi yerlerde sorunları tespit ederek ideal bir program hazırlayacaktır. Sonrasında ise bir döneme yayılarak sıralı bir biçimde düzeltilmesi gereken her farklı durum tek tek ele alınarak düzeltmeler yapılır. Buna göre diş teli istenebilir, dişler beyazlatılabilir, çene tedavi edilebilir ya da hasta ihtiyaçlarıyla doğrultulu olarak farklı tedavi çeşitleri kullanılabilir. Aynı zamanda istenilen gülüş görüntüsünde hasta da dileklerini belirtebilir.
Gülüş Estetiği Yaparken Uygulanan Cerrahi Müdahaleler Nelerdir?
Gülüş estetiği yapılırken uygulanan cerrahi müdahaleler genel anlamda çene, diş etleri ve damak içeriklidir. Buna göre çenede önde ya da arkada olma durumları basit ameliyatlarla düzeltilebilecektir. Bunun yanında diş etlerinde ya da damakta olan küçük bozukluklar da kısa ameliyatlar sayesinde onarılabilir.
Bununla birlikte dişler için gerekli uygulamalardan da yardım alınabilmektedir. Cerrahi gülüş estetiği genel anlamda kolay ve ameliyatsız uygulamalarla tedavi edilemeyen durumlar için kullanılır. İyileşme süreleri kısadır ve bunun yanında estetiğin daha detaylı planlanabilmesi için açık bir alan oluşturacaklardır. Böylelikle ideal bir gülüş elde edilebilir.
Gülüş Estetiği Çeşitleri Nelerdir?
Gülüş estetiği çeşitleri genel anlamda hastanın da yorumda bulunabileceği bir durumdur. Yüz hatlarına en uygun olarak karar verilebilen bu durumda, hastaya da belirli resimler ve şekiller gösterilerek yeni gülüşün dijital bir modeli oluşturulabilir.
Bunun yanında bilinmesi gereken en önemli durumlardan biri de bu çeşitlerin hem ağzın tamamını kapsayabileceği hem de detaylarda ilgilenilecek durumları içerebileceğidir. Bu anlamda nasıl bir son görüntü yakalanacağı konusuna ek olarak aynı zamanda hangi malzemelerin kullanılacağı da bu kategori içerisinde kendini gösterecektir.
Böylelikle hastanın yakalanan en son sonuçtan tamamen menün olması ve yeni ve ideal bir gülüşe sahip olması amaçlanmakta ve bu anlamda çalışmalar ve seanslar düzenlenmektedir.
1. Kompozit Lamina
Kompozitlamina, kompozit dolgularla birlikte yapılmakta olan bir gülüş estetiği türü olarak karşımıza çıkar. Diğer tüm uygulamalara göre en kısa süren tekniktir. Dişler üzerine uygulanır ve farklı bir tedavi içermez.
2. Porselen Lamina
Porselen lamina, dişlerin aşındırılmadan düzenlendiği bir türdür. Buna göre yalnızca aşınan ya da gerekli görülen dişlerde kullanılmakta olan bu yöntem, dişlerin ön yüzeyinden yalnızca 0.3 mm olacak şekilde yapılan aşındırmalar ile birlikte uygulanan yaprak şeklindeki porselen kalıpları içermektedir.
3. Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum kaplama, dişlerin hemen hemen tamamını örten bir uygulamadır. Bu anlamda diğerlerinden farklı olmasının en büyük sebebi zirkonyum gibi bir maddenin kullanılmasıdır.
4. Entelektüel Gülüş
Entelektüel gülüş seçilebilecek kapsamlı gülüş estetiği türlerinden biridir. Buna hitaben dişlerin her birinin aynı yüksekliğe ve seviyeye getirilmesini içermektedir.
5. Çekici Gülüş
Çekici gülüş estetiği için ise özellikle ön dişler ortaya çıkarılmaktadır. Böylelikle hem daha genç duruşlu hem de daha çekici bir gülüş tasarımı yapılmaktadır.
6. Sportif Gülüş
Son olarak sportif gülüş estetiği türü ise ağzın içerisinde orta kısımda bulunan kesici dişler, arka kısımda bulunan kesici dişlere kıyasla daha uzun olacak şekilde planlanmaktadır.
Gülüş Estetiği İçerisinde Hangi Uygulamalar Bulunur?
Gülüş estetiği uygulamaları dediğimizde bu estetiklerin yapılabilmesi adına kararlaştırılabilecek birçok farklı uygulama bulunmaktadır. Buna göre verilen uygulamalardan her biri farklı bir amaca hizmet ederken hastalar için en iyi şekilde diğer farklı uygulamaların yapılmasını olası hale getirecek ve böylelikle tamamen hoş görünüşlü ve sağlıklı bir görüntü ortaya çıkacaktır. Buna göre gülüş estetiği tedavileri şu şekilde sırlanabilmektedir;
- İmplant tedavileri
- Diş eti seviyeleme ve onarma
- Ortodontiktedaviler
- Diş beyazlatma
- Diş düzenleme
- Diş tedavileri
- Diş eti estetiği
- Gingivektomi
- Diş taşı temizlikleri
- Kanal tedavisi
- Dolgu tedavisi
- Lamina uygulamaları
- Dudak şekillendirme
- Çene cerrahileri
Bu uygulamalarla birlikte gülüş estetiği birkaç seans içerisinde tamamlanmaktadır.
Gülüş Estetiği Öncesinde Nelere Dikkat Edilir?
Gülüş estetiği öncesinde elbette uygun bir klinik ve diş hekimi bulmanız gerekecektir. Bununla birlikte tamamen hijyenik bir ortamda memnun kalacağınız sonuçlar almanız da kesinleşir. Aynı anlamda diş hekiminiz ile karşılıklı iletişimde olarak gülüş estetiğinizin detaylarını paylaşmanız gerekir.
Bunlar sonrasında ağız sağlığınızın genel bir şablonu çıkarılmaktadır. Böylelikle yapılması gereken işlemlere daha net bir biçimde karar verilebilir. Bunun yanında gülüş tasarımında dikkat edilenler şu şekilde verilebilir;
- Yüz şekli
- Ten rengi
- Yaş
- Cinsiyet
- Dudaklar
- Diş Biçimi ve dizilimi
- Ağız ve çenenin biçimi
- Dişeti durumu
Gülüş Estetiği Sonrası Tedavi Nasıl İşler?
Gülüş estetiği sonrası tedavi süreci, işlemler birkaç farklı seansa yayıldığı için farklı günlerde ve zaman dilimlerinde işlemektedir. Buna hitaben de dişlerin hazırlanan şablonlarına uygun olarak farklı uygulamalar farklı zaman dilimine denk gelecek şekilde planlanmaktadır.
Cerrahi bir müdahale gerektirmeyen uygulamalar oldukça kolay iyileşecektir. Cerrahi müdahalelerden sonra ise katı yiyecekler yenilip içilmemesi, ağzın fazla açılarak yüksek sesle konuşulmaması ya da mimiklere dikkat edilmesi gerekecektir. Böylelikle daha uygun bir iyileşme süreci sağlanabileceği gibi gelecek diğer uygulamalar için de iyi bir ortam oluşturulur.
Gülüş Estetiği Avantajları Nelerdir?
Gülüş estetiğinin avantajları oldukça fazladır. Bu anlamda hem fiziksel olarak düzeltme hem de psikolojik olarak kişiye katkı sağlayan bu operasyonların faydaları, şu şekilde bir dizilim içerisinde verilebilmektedir;
- Doğal ve yüz orantısına uygun bir gülüş elde edilir.
- Dişlerin renkleri düzeltilerek uygunlaştırılır.
- Diş etleri sağlıklı ve hoş görünüşlü bir yapıya sahip olur.
- Dişlerdeki kırık ve bozuklukların düzeltilmesi ile birlikte ideal görünüm kazanılır.
- Kişiye özgüven aşılanır.
- Rahat bir çiğneme sağlanarak sindirim problemleri giderilir.
- Dudak ve yanakların orantılı görünümü sağlanır.
Bu anlamda birçok gülüş tasarımı faydası, sizler için bu operasyonları ideal kılmaktadır.
Gülüş Estetiği Ne Kadar Sürer ve Kalıcı Mıdır?
Gülüş estetiği yapılması gereken işlemlere uygun olarak farklı zaman dilinmelerine yayılarak seans biçiminde, adım adım yapıldığından, işlemler ne kadar fazlaysa tamamlanma süresi de bir o kadar uzun sürecektir. Buna göre bilmeniz gereken en önemli durum ise gülüş estetiği ne kadar sürer sorusudur. Bu sorunun cevabını en iyi şekilde doktorunuz verecek olsa da ideal bir gülüş estetiği yaklaşık olarak 3 seans olacaktır. Duruma bağlı olarak seanslar uzayabilir veya kısalabilir.
Gülüş estetiği kalıcı mıdır dediğimizde ise cevap evet olacaktır. Ancak estetik sonrası diş ve diş etlerine gereken önemi göstermeniz gerekecektir. Böylelikle ameliyatın sonuçları kesin ve uzun ömürlü olur.
Gülüş Estetiği Fiyatları Nelerdir?
Gülüş estetiği fiyatları belirli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Bu anlamda gülüş tasarımı fiyatları, şu değişkenlere bağlı olarak farklı şekillerde karşımıza çıkabilmektedir;
- Kişinin güncel ağız ve diş yapısı
- Çenenin durumu
- Yapılacak olan müdahaleler
- Cerrahi işlemler
- Testler
- Muayeneler
- Doktor
- Klinik ya da hastane
- Tedavide kullanılmakta olan malzemeler, dolgular ve kaplamalar vb.
Bu anlamda size uygun bir gülüş estetiği için bu değişkenlere bakılacak ve aynı şekilde bunlarla fiyat belirlenecektir. Doktorunuzla konuşarak kesin fiyatı öğrenmeniz de mümkün kılınır. Böylelikle hem kalıcı ve etkili bir gülüş estetiği yaptırabilir hem de fiyatlar açısından bir sürpriz ile karşılaşmazsınız.